Monday, April 05, 2010

Smoky

So, last Saturday I went to a perfume warehouse sale with Marina. Was kinda disappointed when I saw that most of the perfumes on sale were unheard-of brands and really old stock (Givenchy Amarige? Really?). Still, I did find one fragrance which I rather liked: Miss Sixty Rock Muse.



Also, my favourite find was a Givenchy eyeshadow quad, which has dark grey/plum in it! Yay! Boleh buat smoky eyes lepas ni! Glittery pulak tu!



Mine is Black Denim. Love love love.

I LOVE SMOKY EYES OKAY






Masalahnya aku takde banyak peluang nak menggayakan look ni. Takkan la datang kerja tetiba pakai eyeshadow macam orang nak pergi dinner. So, bila ada je peluang menjelma aku mesti akan try jugak buat smoky eyes walaupun pada hakikatnya tak la pandai pun. Kadang-kadang nak buat smoky eyes, tapi raccoon eyes atau panda eyes yang keluar.


Tengok, Adam Lambert pun pandai buat smoky eyes.



 Pernah sekali try heavily lined eyes tapi at the end of the day, I ended up looking like the raccoon above. Tapi...tapi...


Inilah eyeliner yang Adam gunakan! MAC Kohl Power Eye Pencil! Kalau aku ada eyeliner ni, aku pun boleh buat mata aku jadi macam dia!

(deep breath)

Kumpul duit. Nanti boleh beli makeup MAC walaupun hakikatnya aku pakai makeup 2 bulan sekali je.

Next part of my post:

Vandalism: Start 'em young!

4 comments:

unlisted_one said...

smoky eyes? what the...

Lily said...

ye la

Marina said...

ok wat smoky eye..nampak gothic! hehehe...

unlisted_one said...

saper kata tak ok pulak? :p